איך עושים יחסי ציבור עם בינה מלאכותית?
- משרד יחסי ציבור רונית שכנוביץ

- לפני 6 שעות
- זמן קריאה 2 דקות
מאז שהבינה המלאכותית פרצה לחיינו, כל עסק מעוניין להופיע בתשובות של הבינה המלאכותית, חשוב לדעת שאם פורסמו עליכם כתבות בכלי התקשורת הן יופיע גם בתשובות של ה- AI למשתמשים, מה שכמובן מגדיל את החשיפה שלכם.

המהפכה בעולם התקשורת
מצד אחד יותר ויותר תוכן נוצר על ידי AI, מצד שני הבינה המלאכותית לוקה בחוסר אמינות ואין לה את התכונה האנושית הקריטית שנדרשת ביח"צ - יצירתיות. הבינה המלאכותית בהחלט מייעלת ומאיצה את העבודה אך היא לא יכולה להחליף משרד יחסי ציבור.
רק אנשי יחסי ציבור מסוגלים "לפצח" את הסיפור של העסק או המותג, לבנות אסטרטגיה שכוללת בתוכה את מטרות הלקוח ואת צרכי הקהל ולתפור את הכל לכדי הצעות לכתבות. תהליך כזה דורש אינטואיציה ואינטיליגנציה אנושית, מה שלא קיים ב- AI.
לבינה אין את היכולת להתאים הצעה לעיתונאי באופן אישי, זהו שלב קריטי שיכול להרים או להפיל כתבה. עיתונאים מבחינים בקלות בהודעה שנשלחת בתפוצה רחבה בנוסח אחיד, במקרים כאלה התגובה מצידם עלולה להיות התעלמות או חוסר עניין.
איך הבינה המלאכותית משפרת את עבודתו של משרד יח"צ?
ה – AI מאיץ את עבודתם של אנשי יחסי ציבור שיכולים להשתמש בו לצורך סיעור מוחות. בנוסף לבינה המלאכותית מקום של כבוד בייעול תהליך הכתיבה שמהווה פרמטר מרכזי ביחסי ציבור. יצירת סרטונים ותמונות בקלות יחסית כדי למשוך את תשומת הלב של העיתונאים. בעזרת ה- AI אפשר לכתוב פוסטים, מאמרי דעה והודעות לעיתונות בצורה מדויקת ומהירה יותר.
הבינה המלאכותית הפכה את איסוף הנתונים לפשוט יותר, למרות שהכרחי לבדוק את המקור שלהם ולא להסתמך רק על הבינה המלאכותית. פניה לכתבים עם הצעה לכתבה לא מתבססת רק על ניסיון וקשרים עם עיתונאים, אפשר להשתמש באלגוריתמים לאתר כתבות עבר של עיתונאים וכך לדייק את הסיפור הספציפי ולהרחיב אפשרויות.
למרות היתרונות הבולטים השימוש בכלי AI חייב להיות מבוקר. אי אפשר להסתמך רק עליו באיתור עיתונאים, הוא לא מחליף היכרות אישית- מקצועית שיש לאנשי יח"צ עם עיתונאים. הכרחי לשים לב שהנתונים של הבינה אמיתיים ולהבחין בהזיות AI .
עתיד עולם יחסי הציבור
חכם יותר ומהיר יותר.
סביר להניח שעם הזמן הודעות לעיתונות ישתנו ויהפכו "לחוויית עיתונאי". במקום טקסט שכתוב מוקפד אנשי יח"צ ישלחו קובץ וידאו או שמע כדי ליצור חוויה ולהעלות את הסיכוי ליצירת קשב ותשומת לב אצל עיתונאים שמוצפים בעבודה.
בזכות הבינה המלאכותית אנשי יחסי הציבור יתמקדו באסטרטגיות, ניהול קהילות וטיפוח קשרים אנושיים, בעוד שהבינה המלאכותית תנהל את הפצת המידע. המנצחים הגדולים יהיו אלו שיידעו לשלב בין הלב האנושי למוח המלאכותי.



תגובות